• Bu blogu takip etmek ve yeni gönderilerle ilgili bildirimleri e-postayla almak için e-posta adresinizi girin.

    Diğer 1.577 aboneye katılın
  • Kategoriler

  • Popüler Yazılar & Sayfalar

  • Sayfalar

  • Son Yazılar

  • Arşivler

  • Bizi Takip Edin

  • Meta

  • LİSANS

  • Twitter

  • Linkedin

  • Facebook

  • Yerelce

Kara Hikmet ve Bahçeli’ye sorular: Ülkü Nedir? Ülkücü Kimdir?

İlkeli Kişiler, karşılarındaki Kişiler değişmezken fırıldak misali dönmez, bugün böyle yarın şöyle demezler. Yanılmışlarsa, akla uygun gerekçelerle durumu açıklarlar. Aksi halde lider değil, başkalarının yazdığı metinleri okuyan spikerdirler.

***

TIBBIYELİ HİKMET

©Erol Erdoğmuş.

1901’de Giresun’da Dünya’ya geldi. 14 Mart 1919’da İstanbul işgal altındayken, vatanseverler düşman askerleri tarafından gece gündüz avlanırken, Hikmet; bir grup arkadaşıyla birlikte Mektebi Tıbbıye binasına Türk bayrağı asmıştı.

O bir öğrenci lideriydi ve 18 yaşındayken, Sivas Kongresine davet edildi. Mustafa Kemal Paşa’ya şunları söyleyişiyle tarihe geçti:

“Paşam,Temsilcisi olduğum Tıbbıyeliler beni buraya istiklal davamızı başarmak için gönderdiler. “Manda”yı kabul edemem… Bunu kabul edecek olanları şiddetle reddederiz.” “Manda” ”düşüncesini siz bile kabul etseniz, sizi de reddederiz. Mustafa Kemal’i vatan kurtarıcısı değil; vatan haini ilan eder, şiddetle karşı koyarız!..”

Bunun üzerine Mustafa Kemal Paşa Hikmet’i; ”“Kongrede azınlıkta kalsak bile, mandayı kabul etmeyeceğiz. Ya istiklal, ya ölüm” ”diyerek yanıtladı.

Dr. ”Hikmet Boran; ”1945 yılında kendisinden sonraki Tıbbıyeli Hikmet’lere yerini bırakarak aramızdan ayrıldı.

TIBBIYELİ. HİKMETLERİN. DUYGULARI DÜŞÜNCELERİ. DAVRANIŞLARI

Tıbbıyeli Hikmetler; kişilere değil ilkelere önem verirler. Onlara göre; Kişiler, ilkelere hizmet ederek değerlenirler. Kişilerin ilkeleri kişisel çıkarlarına göre biçimlendirmesini asla kabul etmezler.

Kişilerin değil, ilkelerin önemli olduğunu Atatürk 1929 Mayısında şöyle açıkladı:

“Bu naçiz -değersiz- bedenim bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet -sonsuzadek- payidar -sürekli- kalacaktır”. ”Benim kişiliğime değil, ilkeme önem verin diyor Atatürk, ilkesi ”T.C.”’dir.

TGB’li, ADD’li ve Ülkü ocaklı gençlerimizin; Tıbbıyeli Hikmet bilincinde olması, olmazsa olmazımızdır.

Ülkü; ilkedir. Ülkücülerin kara kaşı kara gözü için bahçeli bahçesiz liderlerine biat etmemeleri; Ülkü’lerini liderlerinden üstün tutmaları, onları Tıbbıyeli Hikmet’in Mustafa Kemal’i sorguladığı gibi sorgulayabilmeli; Ülkü’lerinin ve demokrasinin selameti için
olmazsa olmazdır.

BAHÇELİ BEY’E ÜLKÜCÜ TIBBIYELİ HİKMET SORULARI

Ülkücü Tıbbıyeli Hikmetler; Bahçeli Bey’in 3 Haziran 2015 Tarihli Milliyet gazetesindeki beyanlarını sorgulamalıdırlar:

1) Sayın Bahçeli, “Çaldıar, başörtüsüne gizlendiler. Besmeleyle soygun yapıp, haram havuzunda ıslandılar” dediğiniz kişiler, 2015 yılında kimlerdi? Bugün ne yapıyorlar?

2) “Her gün yalan söylüyor. Her gün hakaret ediyor. Peki kimdir bu gafil? Kendisine Cumhurbaşkanı diyen 17-25 Erdoğan. Be hey densiz, be hey kanun tanımaz, ahlak bilmez; sen Cumhurbaşkanı’sın. Ne geziyorsun meydanlarda, bizimle ne uğraşıyorsun? Erdoğan oyundur, yalandır, aldatmadır, tuzaktır, komplodur, riyadır,
ihanettir” diyorken; 2015’ten bu yana ne değişti de tersine döndünüz?

3) “Pensilvanya’nın eski sevdalısı, Washington’un daimi tutsağı, Kandil’in tavizsiz havarisi, Ermeni hısmı, Türklüğün yaşayan düşmanısın” dediğiniz Erdoğan başka bir Erdoğan mı? (Devlet Bahçeli’nin tüm konuşmaları)

İlkeli Kişiler, karşılarındaki Kişiler değişmezken fırıldak misali dönmez, bugün böyle yarın şöyle demezler. Yanılmışlarsa, akla uygun gerekçelerle durumu açıklarlar. Aksi halde lider değil, başkalarının yazdığı metinleri okuyan spikerdirler.

 

Bir Yanıt

  1. Bahçeli’nin ağzından çıkanı kulağı duymuyor.Duyuyorsa Milleti aldattığını zannederek kendi kendini aldattığının bilincinde değil….

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.